2022-07-02

"Jag är övertygad om att vi kommer att sälja mer"

Nybrons Trafikskola i Uppsala har varit med på resan från första början när det kommer till att använda digitalt utbildningsmaterial för sina körkortselever.

Nu har trafikskolan, som är STR-medlemmar, anpassat sitt utbud efter de riktlinjer som kom för ett par veckor sedan och bland annat sänkt priset för utbildningsmaterialet "Köra bil - digital" med siktet inställt på att öka försäljningen och lönsamheten. 

– De elever hos oss som använder utbildningsmaterialet från STR som det är tänkt får ett bättre resultat hos Trafikverket, säger Jonas Jansén, utbildningsledare och trafiklärare.

Nybrons Trafikskola, som består av fyra trafiklärare och en receptionist, valde direkt att följa rekommendationerna för utpriset gällande de digitala utbildningsmaterialen som produceras av STR Service, förbundets servicebolag. Nu är det dessutom tydligare för eleverna vad de får - tack vare ett omtag och lyft inne i trafikskolans e-handel. 

– För mig är det en självklarhet att använda och sälja det digitala utbildningsmaterialet från branschorganisationen. När vi först fick ta del av riktlinjerna för hur vi ska sälja materialet reagerade vi negativt då vi behövde sänka priset. Varför ska vi inte få tjäna pengar på det här? Men när vi låt tankarna landa och funderade vidare vände vi snabbt. Jag är övertygad om att vi kommer att sälja mer och få ännu fler elever att välja ett material som vi vet fungerar väldigt bra. Det är tidigt ännu, men redan nu kan vi se att vi ökat försäljningen, säger Jonas Jansén, Utbildningsledare och trafiklärare på Nybrons Trafikskola, och tillägger:

– De elever hos oss som använder utbildningsmaterialet från STR som det är tänkt får ett bättre resultat hos Trafikverket när vi kikar på siffrorna. Eleverna är nöjda med materialet och det är sällan några frågetecken. Och kopplingen till utbildningskortet i materialet är en enorm fördel för oss på trafikskolan, säger Jonas.

På marknaden finns konkurrerande appar och andra utbildningsmaterial. Ett utbud som vuxit under de senaste åren. Men Nybrons Trafikskola har valt att fokusera på att använda materialet som STR Service producerar. 

– Med tanke på hur fina resultat våra elever som kör STR:s material får jämfört med de som inte gör det kan jag verkligen motivera för eleverna att välja "Köra bil - digital" framför annat. Vissa appar är säkert bra, men det finns mycket som inte håller måttet. Med STR:s material får man så mycket mer och kopplingen till trafikskolan för eleven är dessutom, som jag var inne på, ett jätteplus.

 

Säljer du rätt?

Är du osäker på vad som gäller kring de digitala utbildningsmaterialen? Gå in på vår stödsida där du hittar alla riktlinjer och hjälpen du behöver för att justera rätt. Det finns även marknadsföringsmaterial du kan ta del av.

Klicka bara här.