2023-05-11 Övrigt

Info från bolagsstyrelsen: Håkan Björklund lämnar sitt uppdrag som VD för STR Service AB i Landskrona

Håkan Björklund lämnar sitt uppdrag som VD för STR Service AB med dotterbolag i Landskrona den 31 maj 2023. Detta efter sammanlagt 14 framgångsrika år inom bolaget som ägs av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, STR. Arbetet med bolagets nya affärssystem Optima och försäljningsmodell fortsätter med full kraft, meddelar STR Service bolagsstyrelse.

Håkan Björklund

Under augusti 2022 beslutade STR Service AB:s bolagsstyrelse att förändra försäljningsmodell för sitt körkortsmaterial, samtidigt som bolagets nya affärssystem Optima införs våren 2023. Bakgrunden till beslutet är en förändrad marknad och konkurrens, skärpt konsumentköplag och en vilja att göra ett kvalitativt material tillgängligt för alla körkortstagare. Men den nya försäljningsmodellen har trots detta väckt kraftiga reaktioner bland en del av STR:s medlemmar och Håkan Björklund uppger att hans beslut beror på att han saknat det samlade stöd han behöver från ägaren/förbundet vid genomförandet av de förändringar som bestämts.

- Det har varit en utmanande tid där Håkan Björklund tyvärr ganska ensam har fått fronta det beslut kring ny försäljningsmodell som vi som bolagsstyrelse fattat. Vi beklagar stort att han väljer att lämna sitt uppdrag och med facit i hand borde vi betydligt tydligare ha stöttat honom längs vägen. Det har vi verkligen tagit till oss, säger Benny Gunnarsson, ordförande i STR Service AB:s bolagsstyrelse.

Fullt förtroende för medarbetare och chefer

STR Servicekoncernen, som ägs av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, består av dotterbolaget STR Media och IT AB samt STR Innovation AB. Sammanlagt arbetar ett 40-tal anställda på kontoret i Landskrona. Bolaget producerar produkter och digitala utbildningstjänster inom förarutbildning och bedriver även utveckling av IT-system för digital utbildning.

- Vi har fullt förtroende för medarbetare och chefer på plats i Landskrona och vårt fokus nu är att hitta en bra lösning vad gäller ersättare för Håkan Björklund, säger Benny Gunnarsson.

Arbetet med Optima och beslut kring ny försäljningsmodell står fast

Även om det är beklagligt att Håkan Björklund lämnar sitt uppdrag så intygar både bolagsstyrelse och operativa chefer på STR Service AB att det viktiga arbetet med Optima och ny försäljningsmodell fortsätter.

- Vi har en fantastisk kompetens och vi som operativa chefer fortsätter oförändrat och med full kraft driva arbetet med vårt nya affärssystem Optima och nya försäljningsmodellen, säger Lotta Persson, operativ chef STR Service AB.

- Vi i bolagsstyrelsen vill vara väldigt tydliga med att vi står bakom det beslut vi fattat kring ny försäljningsmodell. Förändring är svårt, men vi anser att det är en viktig och nödvändig förändring att genomföra för att vi som bransch ska följa med utvecklingen. Har man frågor kring detta så är man framöver välkommen att kontakta någon av oss i bolagsstyrelsen, säger Benny Gunnarsson.

Detta är STR Service AB:s bolagsstyrelse

Bolagsstyrelsen för STR Service AB med dotterbolag består av Benny Gunnarsson (ordf), Helen Melchersson (vice ordf), Maria Stenman och Peter Edman.
Kontakta STR Service bolagsstyrelse via e-post: bolagsstyrelse@str.se
Läs mer om nya försäljningsmodellen >>

MicrosoftTeams-image (19).png